About

knijn

MoniQue Brands Illustrations

Al van kleins af aan heeft MoniQue een grote liefde voor tekenen en voor de natuur. Als klein meisje stond haar tekenboek al vol met spinnen en lieveheersbeestjes en was zij bevriend met alle huisdieren uit de buurt.
Op haar 17de ging ze naar het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen, waar ze vakken zoals decorschilderen, model- en natuurtekenen volgde. Na het afronden van deze studie leek het haar vanzelfsprekend om een vervolgstudie te gaan doen. Dit werd Illustratieve Vormgeving op de kunstacademie in Den Bosch.
Als afgestudeerd illustrator werkt zij in opdracht en maakt zij beeldmateriaal voor o.a. logo’s, boekomslagen en muurschilderingen.
Uit liefde voor de natuur werkte zij in een reptielenhuis, waar haar liefde voor insecten en ander klein gespuis alleen maar groter werd.
Haar werk als scheppend kunstenaar bestaat voornamelijk uit beschilderde houtschijven, waarin je haar passie voor de natuur terugvindt. Haar handgeschilderde kunstwerkjes laten je zien hoe gedetailleerd en complex deze kleine beestjes in elkaar steken.
Nu heeft zij weer net als vroeger een tekenboek vol insecten, torren en kevers en wil ze de kijker de schoonheid van deze kleine wonderen der natuur laten zien.

 

Advertenties

6 gedachten over “About

  1. Ha Monique,
    Hoe kan ik in contact met je komen?
    Graag zal ik een werk uit je collectie willen kopen.
    Hoor graag van je, je mag mij ook bellen 06-18751297

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s